Ana Sayfa » , , , » Wordpress mi Blogger mi kullanmalıyım?

Wordpress mi Blogger mi kullanmalıyım?

Bir derttir bunu cevaplamak, Dünya'nın en iyi blog sistemleri arasında kalabilmek, şuan düşünüyorsunuzdur. Eminim hangisini tercih etmeliyim diye? Bir blogcudan tavsiye..

wordpress mi blogger mi?

Blogger'in avantajları

Blogger oldukça kullanıcı yapısına sahip bir blog sistemidir. Kolay ve kullanışlı olmasından dolayı kolay kullanım sağlar. Kod bilgisi olmayan biri 3-4 tık ile bir blog açabilir veya alan adını blogger'a yönlendirebilir. 
Eğer yeni başlıyorsanız blog yazmaya ve kod bilginiz bulunmuyor ise Blogger her daim tavsiyemizdir. 
  • Kolay index yer.
  • Hacklenme riski %0'dır.
  • Daha çabuk yoldan yükselişe geçersiniz.
  • Site üzerindeki tüm hak Blogger'a ait olur. Yani sahibi siz değil Google'dir.

Wordpress avantajları

Wordpress kolay arayüzü sayesinde tercih edilenlerin başında geliyor. Fakat kullanıcı hatasından dolayı temanız da açık var ise hacklenme riskiniz baya yüksektir. Eğer wordpress kullanacak iseniz mutlak olarak yazılımdan anlamanız gerekmektedir. Tema ve eklenti seçimi yaparken içinde virüs olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Hacklenme riski yüksektir
  • Kolay yoldan yükseliş.
  • Site üzerindeki tüm haklar size aittir. 






11 yorum:

  1. WordPress bence daha iyi. Sınırsız özgünleştirme hakkına sahipsin.

    YanıtlaSil
  2. güzel makale aydınlatıcı teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Wordpressin üstüne tanımam. Blogger ücretsiz olduğu için bu kadar fazla kullanılıyor ama eminim ki ücretli olsa bir kişi bile yüzüne bakmaz. Wordpress candır

    YanıtlaSil
  4. Profesyonel insanların kullandığı Wordpress,Amatör insanların Kullandığı Blogger önemli olan kullanım amacı Tabiki Yeni Web sitesi açacak kişiler için Blogger Daha kolay ve başarı oranı daha yüksektir.Teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Blogger yeni başlayanlar için Wordpress te Tecrübeli insanlar için kullanılmalı.Performanslı olan iki sistemde Web işleri için biçilmiş kaftan.

    YanıtlaSil
  6. yeni başlayan birisi icin Blogger derim hosting derdin yok, temaları var eğer basit bir blog siteyse düşündüğün Blogger tavsiye ederim ama eğer yüksek seviyede bi website si düşünürseniz wordpress

    YanıtlaSil
  7. Gayet güzel bir anlatım olmuş. İki CMS arasında ikilemde kalıyordum bu yazı sayesinde kafamdaki soru işaretleri ortadan kayboldu ve kolay bir şekilde seçim yapmamı kolaylaştırdı.

    YanıtlaSil
  8. ben kesinlikle wordpress diyeceğim, nedeni eklentileri temaları ve kullanım kolaylığı.. ama negatif özellikleri de yok değil mesela devamlı güncellemek zorunda kalıyorsunuz.. her ne olursa olsun tercih sizin olacaktır.

    YanıtlaSil
  9. Wordpress tercih ederim birçok sebep sayılabilir. Bunlardan en önemlisi sayısız tema ve eklenti desteğinin bulunması, ikinci konu ise editlemenin daha kolay olması. Ayrıca sadece wordpress anlatan yüzlerce blog ve forum kanalının olması da önemli bir etken takıldığın her sorunu kolayca çözme imkanınız oluyor

    YanıtlaSil
  10. Makale icin tesekkurler. Ikisi arasindaki farki iyi bir sekilde anlayip ayirt edebildik sayenizde. Guzel yazi olmus.

    YanıtlaSil

Tampaylasim tüm hakları saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.